wtorek, 25 lipca 2017

Sur贸wka z m艂odej cukinii na dwa sposoby

Sezon na cukinie 馃挌 M艂oda cukinia jest cudownie 艣wie偶a, ma delikatny smak i jest po prostu fantastyczna! Przekona艂am do niej nawet mojego m臋偶a - wiec mog臋 si臋 poklepa膰 po ramieniu 馃槃. Ostatnio towarzyszy艂a nam przy makaronie, ale dzis by艂a dodatkiem do pierog贸w, 艣wie偶ym i chrupi膮cym akcentem, kt贸ry dope艂ni艂 ca艂o艣膰 dania. Polecam, bo obie s膮 banalnie proste i  pyszne!


1) Sk艂adniki:
- 2 m艂ode cukinie
- 1 ma艂y z膮bek czosnku
- 1 艂y偶ka oliwy z oliwek
- 1 艂y偶eczka octu balsamicznego
- s贸l i pieprz

Cukinie myjemy i kroimy w d艂ugie s艂upki. Oliw臋 z przecisni臋tym przez prask臋 czosnkiem, octem, sol膮 i pieprzem mieszamy a poswta艂y sos dodajemy do cukinii. Mieszamy i odk艂adamy na 15 min.

2) Sk艂adniki:
- 2 m艂ode cukinie
- 1 艂y偶eczka musztardy delikatesowej
- 1 艂y偶ka oliwy z oliwek
- kapka octu balsamicznego
- s贸l i pieprz
- pestki s艂onecznika

Cukinie myjemy i kroimy w d艂ugie s艂upki. S艂onecznik pra偶ymy na suchej patelni. Musztard臋, ocet i oliw臋 mieszamy i doprawiamy sol膮 i pieprzem. Wszystkie sk艂adniki przek艂adamy do miseczki mieszamy i odk艂adamy na 15min.



Pozdrawiam Was!

O.J.

Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz