Składniki na farsz (ilości orientacyjne, zakładam że było to z 10-15% całości więc w takich proporcjach podaje składniki):
- 50g mięso mielone z indyka
- 1/2 marchewki
- 1 łyżka groszek ( z puszki lub mrożony)
- 1/4 papryki czerwonej
- 1/4 cebuli
- 100g przecieru pomidorowy
- przyprawy ( sól, pieprz, chili, słodka papryka, czosnek, zioła prowansalskie)
- olej kokosowy
Naleśniki ( 2 szt) :
- 20 g płatków owsianych
- 1 jajko
- woda
- sól
Cebule i paprykę i marchewkę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć. Dodać mielone mięso i doprawić i przesmażyć. Po chwili dodać groszek. Zalać całość przecierem pomidorowym i dusić aż marchewka zmięknie co jakiś czas mieszając.
Naleśniki : 20 g płatków zmielić na mąkę. Dodać jajko, szczyptę soli i wymieszać. Dodać wody tyle aby uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego. Smażyć na natłuszczonej patelni z obu stron.
Naleśnik nafaszerować mięsem z warzywami.
O.J.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz