środa, 8 lutego 2017

Musztardowa pasta z awokado i jajka


Awokado gości u mnie dość często... związane to jest zdecydowanie z tym, że nie znoszę suchego chleba. Takiego bez jakiegoś smarowidła. Staram się ograniczyć masło (chociaż nie ma nic złego w łyżeczce masła raz na jakiś czas...) więc jego role przejęły serki twarożkowe albo awokado właśnie. Najczęściej w formie kanapkowej pasty 💓. Uwielbiam je... Oto kolejna propozycja:


Składniki (185kcal):
- 1 jajko
- 50 g awokado
- mała łyżeczka musztardy
- sól i pieprz

Jajko ugotować na prawie twardo. Ostudzić obrać i pokroić w kosteczkę. Awokado obrać, pokroić dodać do jajka. Całość wymieszać z musztardą, pieprzem i odrobiną soli. Najlepiej smakuje na grzance :)

Miłego dnia !

O.J.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz