![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8LONBZQUz_4mqqWuJJLa8n8umzwUKa24H4fx2nt6Lxk6ZgD_bPkp8g5ueSj8tFoZ-rvh8ZjVSk4_PYPp8VVogWI34ey-uvDpQGNGHTYj3ehZXvrN8I0yRxPxFv-S8NNuLLdk4uTABS2g/s400/16810421_10209053179951535_1889958697_o.jpg)
Składniki ( 320kcal):
- 1 awokado
- 5 pomidorków daktylowych
- łyżka oliwy z oliwek
- szczypiorek
- pietruszka
- sok z limonki ( 1 łyżeczka)
- sól i pieprz
Awokado przekrawamy, wyciągamy pestkę ( nóż wbij w pestkę i przekręć) wydrążamy miąższ łyżką i kroimy w kosteczkę. Pomidorki i szczypiorek również kroimy drobno, pietruszkę szatkujemy. Wszystko wrzucamy do miseczkami, dodajemy sok z limonki, oliwę i odrobinę przyprawiamy.
Delikatnie mieszamy aby składniki zachowały swój kształt i nie zrobiła nam się papka 😉.
Podawać możemy z grillowanym łososiem, z pieczywem, z domową tortilla lub nachosami ( np z tego przepisu klik )... tak na prawdę pasuje do wielu rzeczy.
Smacznego!
O.J.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz