![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTmB7OD4C5Di_Yh7cR1AdxzKQ3-gFv1k-wFnNsQ__tj6MogoKo2H95nCfyGB6x_Gb45dTNnfOJZZ81Ckh8xtaw6aUEhk1uY4mb9pSuTfnLMlEe_vYES7Y_Zp73d9YAZ07E4g9OM5REmnM/s400/17269789_10209248620357423_1706915188_o.jpg)
Składniki:
- 1,5 dojrzałego awokado
- 2 małe bardzo dojrzałe banany
- kakao gorzkie
- gorzka czekolada
- słodzidło - opcjonalnie, jeżeli ktoś będzie chciał bardziej słodki krem ( daktyle suszone, miód stewia, cukier brązowy...)
Banana i awokado kroimy i wrzucamy do kielicha blendera. Dodajemy kakao ( ok 2 łyżek) i blendujemy. Dodajemy rozpuszczoną gorzką czekoladę i ewentualnie dosładzamy. Blendujemy aż masa będzie gładka. Do kremu możemy dodać orzechy, rodzynki lub wiórki kokosowe. Gotowy krem przekładamy do słoiczków i szczelnie zamykamy - przechowujemy w lodówce. Idealnie komponuje się ze świeżymi owocami.
UWAGA! Najlepszy na następny dzień! Różnica w smaku jest ogromna więc warto poczekać 😉
Polecam !
O.J.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz