
Składniki:
- 1,5 dojrzałego awokado
- 2 małe bardzo dojrzałe banany
- kakao gorzkie
- gorzka czekolada
- słodzidło - opcjonalnie, jeżeli ktoś będzie chciał bardziej słodki krem ( daktyle suszone, miód stewia, cukier brązowy...)
Banana i awokado kroimy i wrzucamy do kielicha blendera. Dodajemy kakao ( ok 2 łyżek) i blendujemy. Dodajemy rozpuszczoną gorzką czekoladę i ewentualnie dosładzamy. Blendujemy aż masa będzie gładka. Do kremu możemy dodać orzechy, rodzynki lub wiórki kokosowe. Gotowy krem przekładamy do słoiczków i szczelnie zamykamy - przechowujemy w lodówce. Idealnie komponuje się ze świeżymi owocami.
UWAGA! Najlepszy na następny dzień! Różnica w smaku jest ogromna więc warto poczekać 😉
Polecam !
O.J.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz