
Składniki ( 320kcal):
- 1 awokado
- 5 pomidorków daktylowych
- łyżka oliwy z oliwek
- szczypiorek
- pietruszka
- sok z limonki ( 1 łyżeczka)
- sól i pieprz
Awokado przekrawamy, wyciągamy pestkę ( nóż wbij w pestkę i przekręć) wydrążamy miąższ łyżką i kroimy w kosteczkę. Pomidorki i szczypiorek również kroimy drobno, pietruszkę szatkujemy. Wszystko wrzucamy do miseczkami, dodajemy sok z limonki, oliwę i odrobinę przyprawiamy.
Delikatnie mieszamy aby składniki zachowały swój kształt i nie zrobiła nam się papka 😉.
Podawać możemy z grillowanym łososiem, z pieczywem, z domową tortilla lub nachosami ( np z tego przepisu klik )... tak na prawdę pasuje do wielu rzeczy.
Smacznego!
O.J.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz